روشهای تصفیه و حذف روغن
عمده روشهای حذف چربی و روغن بر اصل شناور سازی استوار است. شناورسازي يك روش تصفيه فيزيكي است كه براي جداسازي ذرات جامد يا مايع از يك فاز مايع به كار ميرود. عمده ترین روشهای شناورسازی عبارتند از :
-
شناورسازی ثقلی(GF)
- شناورسازی با هوای تحت فشار (DAF)
شناورسازی ثقلی(GF) :
جداکننده های ثقلی معمولاً برای زدودن و حذف روغن، گریس و نفت بصورت آزاد و غیرامولسیون بکار میروند. از نظر تئوری فرآیند جداسازی در جدا کننده های ثقلی بوسیله قانون استوکس در غیاب جریان توربولانسی و جریانهای گردشی پیش بینی می شود. بنابراین در عمل، بازدهی جدا کننده ثقلی بستگی به طراحی دقیق هیدرولیک جدا کننده و زمان ماند پساب دارد. این نوع شناورها برای حذف و کاهش روغنهای امولسیون طراحی نمی شوند، بلکه فقط برای روغنهای آزاد مورد استفاده قرار می گیرند. که از آن جمله می توان نفت و روغن زیتون و روغن و چربی های موجود در فاضلاب رستوران ها را نام برد. از این شناور سازها می توان به دو نوع API و CPI اشاره نمود.
API ( American Petroleum Institute)
APIدر واقع یک سیستم جدا کننده روغن از آب است که تحت استانداردهای موسسه نفتی آمریکا طراحی شده است. این سیستم بطور وسیعی در تصفیه خانه ها و بسیاری از واحدهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. برای طراحی مخازن دایره ای و مستطیلی استانداردهایی وجود دارد، ولی در عمل واحدهای مستطیل شکل سازگاری بیشتری داشته و به میزان وسیعتری بکار می روند. در این واحدها علاوه بر حذف روغن و چربی، ذرات جامد قابل ته نشینی که غالباً در فاضلاب روها ملاحظه می شوند در کف این واحد ته نشین می شوند. در نتیجه در این نوع جدا کننده ها به لجن روبهای قوی نیاز خواهیم داشت. در زیر پلان و نمای شناور ساز API نشان داده شده است.
CPI (Corrugated Plate Interceptors )
جداکننده های CPI که گاهی بنام TPI(Tilted Plate Interceptors) نیز خوانده میشوند بطور گسترده ای جایگزین جدا کننده های API و مخازن ته نشینی اولیه شده اند. این واحدها فقط نیاز به ۱۵ تا۲۰ درصد از فضای مورد نیاز یک جدا کننده API داشته و بطور چشمگیری هزینه ساخت و نگهداری را کاهش میدهند. واحدهای CPI از مجموعه ای از صفحات موجدار تشکیل می شوند که با زاویه۴۵ تا۶۰ درجه در داخل مخزن قرار گرفته اند. ملاحظه شده است که اگر صفحات با زاویه۶۰ درجه قرار بگیرند، ذرات جامد به سهولت از روی صفحات به سمت پایین لیز خورده و در کف مخزن جمع آوری میشوند.
شناورسازی با هوای تحت فشار (DAF):
در واقع این نوع چربی گیر جهت حذف روغنهای آزاد و محلول به کار می رود. در سيستم DAF، هوا تحت فشار چند اتمسفر در فاضلاب حل ميشود؛ سپس فشار تا حد فشار اتمسفر كاهش مييابد. كل جريان به مدت چند دقيقه در يك مخزن تحت فشار باقي ميماند تا فرصت براي حلشدن هوا تأمين شود؛ سپس جريان تحت فشار از ميان يك شير فشارشكن عبور ميكند و به مخزن شناورسازي، جايي كه هوا به صورت حبابهاي كوچك از ميان كل حجم مايع خارج ميشود، راه مييابد.
در چربی گیر نوع DAF مواد شیمیایی نظیر نمکهای آلومینوم و آهن در یک مخزن اختلاط با فاضلاب خام آمیخته شده تا بازده شناور سازی را بهبود بخشد. فاضلاب آمیخته شده وارد یک تانک شده تا در آنجا هوای تحت فشار را در خود حل نماید تا پس از انحلال هوا در آن و عبور از یک شیر فشار شکن وارد واحد چربی گیر گردد. در این واحد حبابهای هوا که فشاری را بر خود احساس نمی کنند آزاد شده و به همراه خود مواد سبک نظیر چربی و روغن را بالا می آوردند.
پیوند ها
- آب و فاضلاب کشور (3050 بازدید)
- آزانس حفاظت محیط زیست آمریکا (2111 بازدید)
- انجمن آب و فاضلاب ایران (1733 بازدید)
- دانشنامه آب ایران (1766 بازدید)
- سازمان حفاظت محیط زیست ایران (2204 بازدید)
- سایت بهداشت محیط ایران (2146 بازدید)
- شبکه خبری آب (2446 بازدید)
- شرکت مدیریت منابع آب ایران (2314 بازدید)
- فروشگاه گروه مهندسی کویر (1959 بازدید)
- نمایشگاه مجازی آب ایران (1747 بازدید)
- پایگاه خبری آب ایران (1773 بازدید)
- پمپیران (2711 بازدید)
مشکلات فاضلاب را به ما بسپارید

-
استفاده مجدد از پساب
بحران آب و استفاده از پساب کمبود آب در ایران و سایر مناطق خشک یکی از عوامل محدود کننده در… بیشتر بخوانید -
چربی گیرها
روشهای تصفیه و حذف روغن عمده روشهای حذف چربی و روغن بر اصل شناور سازی استوار است. شناورسازي يك روش… بیشتر بخوانید -
بیورآکتور غشایی MBR
تصفیه فاضلاب به روش بیورآکتور غشایی MBR مدیدیت صحیح فاضلاب جهت کاهش آلودگی، شامل جمع آوری، تصفیه و دفع پساب… بیشتر بخوانید -
فرآیندهای لجن فعال متعارف
روشهای تصفیه فاضلاب متعارف در جهان کنونی موضوع دفع بهداشتی فاضلاب خانگی به عنوان یکی از شاخص های مهم زیست… بیشتر بخوانید
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13