- توضیحات
- دسته: اخبار
- بازدید: 2720
سرویس بهداشتی خورشیدی
محققان آمریکایی موفق به ساخت یک سرویس بهداشتی شده اند که با انرژی خورشیدی متمرکز فضولات انسانی را به فرآوردههای قابل استفاده تبدیل می کند. ساخت این سرویس بهداشتی میتواند صنعت آب و فاضلاب را متحول کند.
سرویس بهداشتی توسط تیمی در دانشگاه کلرادو طراحی شده و از انرژی خورشیدی متمرکز برای تبدیل فضولات انسانی به فرآوردههای قابل استفاده و قابل فروش نظیر سوخت جامد، کود و انرژی گرمایی استفاده میکند.این سرویس بهداشتی خارج از شبکه و بدون استفاده از آب لولهکشی کار میکند.
کارل لیندن از محققان اصلی پروژه به شبکه NBC، گفت: این پروژه واقعا تلاشی برای پرداختن به مساله مدیریت فاضلاب است.
وی افزود: ایده ما این است که اگر بتوانیم فاضلاب را به موقع و در محل مدیریت و آن را به مواد ایمن قابل استفاده تبدیل کنیم، گام بزرگی به سمت حفظ سلامت عمومی در بسیاری از نقاط جهان برداشتهایم.
سرویس بهداشتی طراحی شده توسط لیندن و تیم وی برای یک خانواده چهار نفره مناسب است. در این سرویس پنلهایی برای جذب نور خورشید تعبیه شده است.
کابلهای فیبر نوری، نور خورشید را به یک بخش واکنشدهنده منتقل میکند جایی که فضولات به فرآوردههای جنبی قابل استفاده تبدیل میشوند؛ این فراورده ها پس از فرآوری میتوانند به عنوان کود مورد استفاده قرار بگیرند.
لیندن گفت: از این فرآوردهها میتوان در کشاورزی و همچنین برای ارتقای ظرفیت آب موجود در خاک استفاده کرد. این کود همچنین برای حاصلخیزی و ساختار درست خاک قابل استفاده است.
وی در عین حال اظهار کرد که استفاده از انرژی خورشیدی چالشهایی نیز به همراه دارد. این روش برای مناطقی که پوشش ابری بالایی دارند و فصل بارندگی در آنها طولانی است جواب نمیدهد.
ابداع سرویسهای بهداشتی جدید با هدف تبدیل ضایعات انسانی به کارکردی مطلوب و دستیابی به انرژی از سوی بنیاد بیل و ملینا گیتس صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندانی از سراسر دنیا به منظور تحقق و اجرایی کردن این چالش همکاری داشتند و این بنیاد اخیرا اعلام کرده است که برخی از این پروژه ها اگر از آزمایشگاه وارد شهر شود می تواند سود دهی قابل توجهی داشته باشد.
پس از ورود این اختراعات به بازارها شرکتهای محلی می توانند با استفاده از این فناوری جدید آلودگی را به پول تبدیل کنند.
بیل گیتس در این رابطه گفت: ما از نتایج کار رضایت کامل داریم.
این نوآوری ها برای این که مورد تصویب بنیاد بیل گیتس قرار بگیرند باید دارای ویژگیهایی باشد که در آن میان می توان به کار کردن بدون آب جاری، الکتریسیته و گندانبار یا سپتیک تان، بدون تخلیه ضایعات، گرفتن انرژی کامل از منابع دیگر و هم هزینه بودن اشاره کرد.
سازمان ملل متحد تخمین زده است که بیماریهایی که به واسطه نتایج سیستم تخلیه فاضلاب ناسالم ایجاد می شود نیمی از علل بستری شدن در بیمارستانها را در کشورهای درحال توسعه تشکیل می دهد. حدود 1.5 میلیون کودک هر ساله براثر بیماری اسهال جان خود را از دست می دهند.
دانشمندان اعتقاد دارند که اکثر این مرگ و میرها با سیستم تخلیه فاضلاب مناسب و فراهم کردن آب شرب و رعایت بهداشت قابل پیشگیری هستند.
این بنیاد انتظار دارد نمونه های اولیه خود را ظرف سه سال آینده آزمایش کند.
اکثر این نمونه ها این هفته در محوطه باز دفتر مرکزی این بنیاد در سیاتل به نمایش گذاشته شد و نشان داد که چگونه ضایعات جامد به انرژی تبدیل می شوند.
براساس اظهارات کارل هنسمن متصدی این برنامه در گروه آب ، فاضلاب و بهداشت این بنیاد، این راهکارها عملی و عملگرایانه می توانند معمای ضایعات جامد را حل کنند.
بسیاری از این نمونه ها از ضایعات انسانی مواد قابل استفاده ای چون غذای حیوانات، آب برای آبیاری و حتی انرژی و آب برای اداره همین سیستمها تولید می کنند.
برخی دیگر چون پروژه برنده از موسسه فناوری کالیفرنیا، با استفاده از شیمی و مهندسی ضایعات انسان را به طور کامل دگرگون کرده است.
این پروژه در بنیاد گیتس از یک سال پیش آغاز شد و براساس اعلام این بنیاد، بودجه 370 میلیون دلاری برای ابداع یک سیستم جدید سرویسهای بهداشتی اختصاص یافته است.
این پروژه براساس پیش بینی بنیاد گیتس می تواند به کشورهای جهان توسعه و فراتر از آن برسد.
پیوند ها
- آب و فاضلاب کشور (3761 بازدید)
- آزانس حفاظت محیط زیست آمریکا (2701 بازدید)
- انجمن آب و فاضلاب ایران (2141 بازدید)
- دانشنامه آب ایران (2314 بازدید)
- سازمان حفاظت محیط زیست ایران (2815 بازدید)
- سایت بهداشت محیط ایران (3032 بازدید)
- شبکه خبری آب (3002 بازدید)
- شرکت مدیریت منابع آب ایران (2915 بازدید)
- فروشگاه گروه مهندسی کویر (2559 بازدید)
- نمایشگاه مجازی آب ایران (2156 بازدید)
- پایگاه خبری آب ایران (2212 بازدید)
- پمپیران (3242 بازدید)